Stroppetopp med sopp

I lageret mitt med stoff(vi snakker selvfølgelig om tekstiler her da) har dette soppmønstrete stykket ligget ei stund. Det er Minien som har plukket det ut og ønsket seg veldig en kjole i det. Men så har det seg sånn at Fru Langstrømpe, som kjent, ikke er utdannet innen søm og derfor ikke har klart å finne ut hvilken søm hun skal bruke på slikt elastisk stoff….med sin nå 12 år gamle maskin.

Så traff jeg på ei «sydame» her i byen….inne på en butikk hvor de selger symaskiner (blant annet) …..for en lykke….fikk hjelp og satte frimodig igang. Synes mønsteret er veldig søtt. Men da jeg skulle klippe opp, fant jeg ut at Minien har jo vokst endel siden vi kjøpte denne resten…..ergo…..det måtte bli en topp i stedet.

Fant et mønster i May B. Langhelle sin bok «SIKKSAKK»  som heter «Latterlig enkel strikkjole». Og det var jammen meg sant. Trodde jo disse rysjelivene var megakompliserte, men nei da….se jeg klarte det på første forsøk.

Hadde ikke noen bånd som passet til å ha over skuldrene ( sjokkerende for meg selv egentlig…for jeg har et relativt stort lager med bånd) så jeg heklet noen i stedet. En passe lang rad med staver og en runde med fastmasker rundt. Mellomrommet mellom stavene utgjør hull til knappene, så lengden kan reguleres etter behov.

Festet heklebåndene med knapper, både foran og bak, slik kan de reguleres eller tas av dersom Minien heller vil bruke toppen som skjørt. Genialt!

Synes toppen ble riktig så søt, selvfølgelig enda søtere om Minien hadde posert inni den…….men hun er dessverre ute på andre «oppdrag» hele dagen, og Fru Langstrømpe klarer ikke vente med å vise frem. Typisk!

En venninne hadde et visdomsord på facebook her om dagen…husker selvfølgelig ikke alt, men noe av det var slik: ….det er ikke farlig å kjede seg…det er når man kjeder seg at man blir kreativ.

Vel, min helsetilstand gjør at jeg kjeder meg utrolig mye…….og jeg må si meg enig…man blir utrolig kreativ av det. Hvis jeg skal beskrive litt hvordan det er så kan man si at kroppen er som Torvald Stoltenberg i veldig sakte film, mens hodet bobler over av kreativitet….litt som Petter Stordalen i rask FAST FORWARD…..dette er ikke lett å kombinere, men jeg prøver……Torvald «får» det meste av dagen…så lar jeg Petter slippe til et par timer om dagen, og det er det dere får se på bloggen!

Kjenner du også at du er litt som jeg sier det «kreativ over evne» og ikke får alt ut….forslag til hva man kan gjøre med det? 

Ønsker dere en kreativ og solfylt dag!

Kjersti

Reklamer

7 responses to “Stroppetopp med sopp

 1. For det første; kjempesøt topp, likte stoffet ditt! har den boka du snakker om, og har også sydd noe lignende. Gøy! For det andre..jo mer stressa jeg er (feks med oppgaven), jo mer bobler det inni meg med kreativitet som vil ut! Jeg er altså mest kreativ når jeg bruker hue samtidig som hendene. Hva jeg gjør? Pusser opp møbler, maler vegger, strikker, syr..begynner med ting jeg ikke kan..har mange halvferdige prosjekt liggende som resultat av overmot og for mye energi…

  • Jeg SKAL ikke stresse…..det er noe av det som MÅ til for at jeg skal bli bedre….så tenk deg da, når jeg egentlig er prikk lik deg- i reaksjon på stress- (for når hodet ditt er Petter Stordalen i fast forward, så må det vel kunne kalles stress) og kroppen nekter å være med på det. Er vel ikke så rart at ungene kaller meg gal innimellom da?

 2. Kjempefint topp du har laget Kjersti! Digger de vakre båndene du har laget!

  Jeg har det akkurat som deg, tror jeg, morsom sammenlingning med kara da 😉 Når det suser i hodet som værst, hjelper det faktisk med avspenning. Det er bare å huske å gjøre det, før man sitter her tom for krefter 😉 Jeg vet jeg trenger en dagsplan, hvis ikke suser jeg meg tom. Men så kjedelig og rutinemessig da. Jeg er jo ikke sånn, men ser at jeg trenger det. Lurer på om jeg noen gang får satt det i system 😉 Klæm Siw

 3. Hei Kjersti, kule topp du har laget, eg har og akkurat ligt stoff her i hauen min, tror det blir ein kjole til tuppa mi ein dag!!! Men det kan hende at den blir sydd i litt stor str…så hun kan bruke den når hu kan gå….
  Ser for meg at det e enklere å krype med bukser enn kjoler og skjørt.

  Kjekke blogg du har her og, og så mange fine ting du lager, og du inspirerer hvertfall tilbake!!

  Klem fra Ingunn

  • Jippi, en av mine inspiratorer blir inspirert! Kjenner meg skikkelig happy i dag altså! Er nok enig i at kjoler er mer praktisk når man kan gå……men til gjengjenld er de ekstra søte også da!

 4. Kjempe lekker topp, du kan trylle me di fingrene dine + sy maskinen 🙂
  Kjempe kjekt å få se hva du lager

 5. Tilbaketråkk: Stroppetopp og ballongknebukse | Fru Langstrømpe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s