Tvillinger er dobbel morro

Jeg er så heldig å ha flere nieser og nevøer…….det er bare herlig! Blant dem har jeg tvillingnevøer som har bursdag om sommeren. Til høsten er de skolegutter. Stas!

Jeg har store forventninger om at sommeren skal bli fin og varm – preget av late og avslappende dager og har derfor gjort ferdig bursdagsgavene nå. Ser at de ser litt brede ut……men er hos mine foreldre og de hadde bare «voksenkleshengere».

Da knapper skulle velges, var det ikke vanskelig å velge type…..Snella&Petronella knapper har fristet lenge og nå endelig hadde jeg grunn til å gå til innkjøp av dem……..men det var jammen meg ikke enkelt å velge hva det skulle stå på dem. Endte opp med disse, som jeg synes er meget passende til guttene:

Så får vi håpe mammaen ikke har tenkt å vise guttene tantes blogg akkurat i dag, og at det blir litt overraskelse, tross alt 😉

Mønsteret er «Rullegenser» hentet fra boka Strikk til nøstebarn, genserne er strikket i størrelse 6 år.Jeg måtte tåle noen kjipe erfaringer underveis, se her…..synes også det var lite lurt å ha oddetalls omganger på stripene…utrolig mange tråder å feste når man strikker frem og tilbake i halsåpningen, tross at jeg gjorde den mye mindre enn i oppskriften (jeg er ikke SÅ glad i å strikke vrangt hvis jeg ikke må) Jeg har brukt  Drops ALPACA , kjøpt på salg (se her) det er nydeligmykt og godt å jobbe med. En pinnestørrelse mindre enn i oppskriften, som vanlig for meg.

Har stusset litt på strikkefastheten min….den ble så veldig forskjellig fra den ene pinnestørrelsen  til den andre…..begynte å lure om jeg hadde hoppet to størrelser…..men fikk svar hos Monstermønster, den tynneste pinnen var i metall og den tykkeste i tre….trodde virkelig ikke det skulle ha så mye å si. Heldigvis hjalp det etter en runde i maskinen. Vel, det er godt man kan få hjelp i sin uvitenhet…..takk til Monstermønster(hun har forresten en fantastisk blogg som er verd å fordype seg i, men ikke glem å komme tilbake hit da ;))

Synes disse langhelgene i mai/juni er helt ålreit og ser at nå er det bare en uke igjen på skolen for ungene, så er det sommerferie……..håper værgudene husker å sjekke kalenderen og viser seg fra sin beste side snart.

Ha ei solrik uke!

Kjersti

6 responses to “Tvillinger er dobbel morro

 1. ai ai ai!
  heldige de tvillingene som har ei tante som «gidder» strikke til de….. mine får igrunn omtrent ingenting slike ting de siden «det er dobbelt så mye arbeid» ifølge noen… og mens mora prøver å lære seg f.eks bare perlestrikk til pannebånd, så sier det seg jo selv at da må man slite for strikken…hihi…..

  kjempefine farger, knappene er virkelig sjarmerende og jeg kan tenke at det blir flotte skolegutter i tantes gensere……

  god klem

  • Akkurat som om det er ungenes feil at de ble født samtidig. Det er sånn som at når man er født på julaften så trenger man liksom bare kjøpe en gave……en gave spart…..blir hissig av sånt jeg…og det er ikke bra for helsa!

 2. Det blir nok et hit hos gutta! Kule knapper og gode farger.

  Takker og bukker for hyggelig omtale, blir jo litt sjenert jo 🙂 Muligens vi sees i sommer, jeg tar med ungene og reiser sørover en eller annen gang rundt midten av juli, omtrent når EM med famile er i området.

 3. Tilbaketråkk: Rullegenser 3 | Fru Langstrømpe

 4. Tilbaketråkk: På et “lurt” sted | Fru Langstrømpe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s