Sommeren 2011 – justering av forventninger

SOMMER……hva betyr det for deg? Hva skaper det av tanker, følelser og forventninger i kropp, hode og sjel?

Sol/blomster/bikini/grønne enger

Varme dager/strand/fjelltur/drive dank

Lange kvelder/løse lette samtaler/telt/hotel

Hav/båt/bading

Is/grillmat/salat/reker

Myggstikk/bistikk/solbrent/skrubbsår

Jeg kunne vel fortsatt i det uendelige. Det er vel like mange forventninger som det er mennesker…..noen forventninger vil vi ha felles….noen helt ulike. Samme hvor mange regnfulle, sure, kranglete og pyton sommmere en har hatt i livet…..så tror jeg i mitt enkle meg at alle har en forventning om noe positivt når en sier SOMMER.

Vi er 4 personer i vår husstand. En mann, en kvinne, en 11 årig jente og ei  jente på 9 år….jeg vil påstå at det ikke er å overdriver hvis jeg sier at vi er ganske forskjellige……..og da blir en del av forventningene til sommer og ferie også forskjellige.

Vi har gjort det før med hell og gjorde det i år igjen…..satte oss ned (i ekte familieterapeutisk stil) og laget lister over hva vi hadde for tanker om de kommende ukene og hva vi hadde lyst å gjøre. Mye lettere å innfri og få en ferie som slutter med «alle var enige om at det hadde vært en fin sommer» da! Her kommer det fram både det ene og det andre som «…jeg ikke hadde tenkt på engang..» og «…jeg visste ikke at det var det du hadde lyst til…»

Vel, noen forventninger er lette å innfri: spise is, bade, leke, lese bok, sove lenge om morgenen, være lenge opp om kvelden osv….osv

Noen forventninger kan innfris med litt justeringer: Sove i telt med onkel og tante på fjellet….blir godkjent ved å sove 5 netter i telt i hagen. Gå i Dyreparken med kusine, gå i Dyreparken med tvillingfettere og kusine, gå i Dyreparken med venninner……blir godkjent ved å gå i Dyreparken uten mamma og pappa, men med onkel, tante og fetter. Være masse sammen med kusiner og fettere….til dels lykkes fullt ut, være med venninner….vel, de er hjemme når vi er borte og omvendt ikke så lett å innfri- lykkes tildels, male gjesterom, soverom, gang, stuetak, beise terrasse, sykle mange, mange mil, drive dank, planløse uker (litt motstridende ting her-lurer veldig på hvem som skrev hva, gitt)…ble godkjent med maling av soverom, gjesterom og gang….og en tur til Spania, sånn helt plutselig..og noen mil på sykkelen-vi må jo ha noe å sette på «to do» lista til neste år også!

Så er det de forventningene som sjelden blir satt ord på, som ikke koster så mye i kontanter, men av vilje til å få det til:  slappe av, ha lange kveldsmater sammen, være sammen, kose oss, legge bort pc-tlf-og andre elektroniske dubbeditter, mamma skal bli friskere ,spille sammen, mamma og pappa ikke krangle, le sammen og bare være der for hverandre.

Noen ting krever jobbing……selv om det er ferie…men det er verdt det, vi har ikke vært like heldige med alt, noe har funka maksimalt, noe er det umulig å gjøre noe med – bare vente tålmodig,  men ingen kan si at vi ikke ha prøvd å gjøre sommeren 2011 til minneverdig med positivt fortegn.

Oppi det hele kommer noe vi ikke hadde forventet……noe som gjorde at vi fikk en ny «før og etter» i Norge. Dette er vondt og opprivende og utrolig vanskelig å si noe om, vi har brukt mange timer på det….sammen…..selv om vi ikke ble direkte berørt, kan vi ikke la være å bry oss og kjenne det langt inni hjertet. Det har tatt lang tid å komme igang med blogging igjen fordi jeg har kjent på at jeg vil si noe om det….fordi jeg kan ikke la være å si noe om det….men ord blir så utrolig fattige.

Hvil i fred dere unike, forsvarsløse og intetanende kjære som måtte bøte med livet av helt uforståelige grunner. Til dere som sitter igjen….jeg har ikke ord, men har mange varme tanker og klemmer å dele ut.

Kjersti

Reklamer

4 responses to “Sommeren 2011 – justering av forventninger

 1. Det er så fint det du skriver! Ja, sant det er vanskelig å skrive om det som har skjedd… Men det er en del av bearbeidelsen og sette ord på dette… Selv om ord blir fattige. Dine barn er så store at de skjønner hva som har skjedd. Jeg trodde jenta mi (snart 3) var for lita til å forstå noe som helst, men en dag kom hun bort til meg og spurte om ungdommene hadde vondt. Da stakk det dypt i mammahjertet!

  Det høres ut som dere har hatt en fin ferie ellers! Og det var jo veldig lurt å ha ‘familieråd’ først! 🙂 Det skal jeg huske på!
  God sommer videre 🙂 Og takk for symaskingratulasjoner 😀 …hadde jeg bare kunnet å sy… klemmer:)

 2. Takk for kommentar på bloggen min… :O)
  Bomull Sport er perfekt til all hekling, også kluter og håndkleer. Det er mitt absolutt favoritt bomullsgarn!

 3. aaah, sukk, du skriver så bra! liksom så levende ! Du må ha vært norsklærerens favoritt vil jeg tru ei gang i tiden..hihi…
  høres ut som om dere har fått gjort max utav sommeren så langt i alle fall, og jeg er sikker på at dere klarer å gjøre mye utav resten også!
  *klem*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s