Smeigedager….

……ja de sier så, på sørlandet!

Hva det betyr?

Vel, det er sånne dager vi har hatt i godt og vel ei uke nå? Det er så godt å varmt at du bare MÅ stå opp for å få med deg mest mulig av døgnets timer. Sola skinner fra skyfri himmel, vi kjenner at vi vil være litt spanske av oss og si «mañana mañana» og foreta en skikkelig gå-sakte-aksjon. Vi tegner hjerter i sanden. Rulle r – ene ruller lengre og de bløde konsonantene blir enda blødere.  Sørlendingene har det «bare fint» til vanlig, men på «smeigedagene» så har de det «herrrrliiig».

Det er sånne dager en ikke vil hjem før sola går ned og en bare må bade en siste gang før en vender nesa hjemover. (Dette bildet er fra årets første bad- det er tatt på Mandals stolthet- Sjøsanden, litt kaldt enda her)

Så når en kommer hjem må alle dører og vinduer opp og terasserekka fylles med våte og sandete håndklær, badetøy og luftmadrasser. Det er på «smeigedagene» mammaene og pappaene sier ja til nesten alt, man får is, man får sette opp telt i hagen…..to til og med, man får ha overnattingsbesøk og man får være lenge oppe…….alt er så greit når man har «smeigedager».

I dag derimot, regner det! Det bøtter ned! Og det er da man oppdager at man har hatt en tornado på besøk mens man har kost seg ute. Det er tonnevis med skittentøy i hauger på alle andre steder enn vaskerommet, tonnevis med sand…….det står en solkrem på stuebordet, på kjøkken og oppå tv, det er uante mengder med oppvask……jammen bra at det kom en regnværsdag så vi fikk rydda litt…………for sånt kan man ikke bruke «smeigedagene» til!

Dere som er ordentlige sørlendinger får gi beskjed om jeg lever og bor her og har helt feil oppfatning av «smeigedagene»……det vil bli rettet opp umiddelbart.

Nyt været da dere…..uansett hvordan det er!

Kjersti

Reklamer

4 responses to “Smeigedager….

  1. ❤ Smeigedager

    Ja, man må leve i nuet og la alt annet stå. Regnværsdager er dessuten veldig fint til å spille spill og se på filmer har jeg hørt….Rydde…hva er det da 😉 Æsj!

    Klæm

  2. jau, det er fiiiint med slike dager, men jeg liker faktisk en slik kveld vi har i dag, tenne lys, koooose seg inne og finne ei bok i sofakroken… me like that too!
    herlige bilder du har tatt, likte godt dokumentsjonen av rekkverket..hihi….
    *klem*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s