Høstgenser og pannebånd med knapp

Har strikket genser til nabojenta i de deiligste høstlyngfarger.

Mønsteret er egentlig beskrevet med 5 farger, men her er det bare brukt 4.  Det deilige med å strikke sånn rund hals, er at det blir minimalt med montering…….dog blir det noen tråder å feste, men det er liksom noe helt annet enn montering, synes nå jeg! Mønsteret er fra SandnesGarn sitt hefte «Smart til barn» nr 0908 og heter «Jentegenser med rund sal» den er i Smartgarn og er strikket  på pinner nr 2,5 og 3.

Det ble selvfølgelig igjen nesten et helt nøste av den ene fargen, så da strikket jeg et «pannebånd med knapp» som det heter i «Strikking – Gammel teknikk i ny design». Vet at det er  mange som har strikket det under navnet Calorimetry….noe det ser ut til å være en hel vitenskap bak når jeg søkte på google……..og vet at jeg har funnet en bra oppskrift på en blogg et sted for lenge siden, meeeeeeeen hukommelse ….? Fant likevel denne her  oppskriften, men den er altså på engelsk!

Det ser i allefall slik ut når det er ferdig………

….slik med knappen kneppet……

…er ikke den knappen fin vel?

…og slik når det er i bruk.

Det geniale med dette pannebåndet er at du får god varme og beskyttelse i panna og på ørene, men du slipper å få en sånn diger bulk i håret bak i nakken. Måten det er strikket på gjør at det er huller etter «snuinga» og det gjør at du kan regulere hvor stramt pannebåndet skal være. Det er veldig elastisk og kan brukes av hele familien……men jeg foretrekker heller å strikke et til hver. (Mannen kremter at han er med på mye, men dette vil han ikke ha….nei, nei…et mindre å strikke da 😉 )

Ha ei fantastisk helg, med mye varme i høstværet!

Kjersti

15 responses to “Høstgenser og pannebånd med knapp

 1. Heldige naboer du har! Mine er ikke så heldige, gitt… Og takk for inspirasjon til hefte, det må nok inn i samlingen min (har flaks og får kjøpt sandneshefter på butikken her uten garnkjøp, noe som passer garnmengden min stort)

 2. Kjempefin genser og nydelig pannebånd!
  For noen farger da gitt! Æ like ❤

  Fin hælg te dæ og dine…GO klæm

 3. Kjempefin genser og nydelig pannebånd!
  Nydelig farge! Æ like ❤

  Fin hælg te dæ og dine. Go klæm

 4. å herlighet,noe så nyyydelig!
  for en heldig nabojente!

 5. Veldig koselig genser! Du er jammen god! Sånn pannebånd skulle jeg gjerne hatt før!

 6. For en herlig genser 🙂 Jeg likte fargene kjempegodt 😀 Send meg en mail, så jeg får mailadressen din, og så kan du få oppskrift på pulsvarmerne 😀

  Lenge til jeg ser bunnen på garnlageret jeg også, men kjenner at det er i grunnen ganske godt å få brukt litt av det ‘gamle’ 😉

  Ha en fin lørdag – klem Siv

 7. Så flink du er. Genseren hadde skikkelig deilige høstfarger, og med den fellingen sitter den pent, og man slipper vonde, tjukke sømmer under armene. Kjempefin.

  Ha en super søndag, her skinner sola..hos deg også, håper jeg?
  Klem

 8. dæsken……nydelige farger og nydelig strikket…… ja, nå er det i alle fall høst på gang…..gleder mitt hjerte det..hihi…..flink du altså…..beundringsverdig flink -så vet du det :o) *klem*

 9. For en flott fargekombo på genseren! Stilig pannebånd også 🙂

 10. Ååååååhh, for en nydelig genser! Elsker fargekombinasjonen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s