Tova votter

Da Minien var baby, for 9 år siden, begynte jeg å strikke votter som skulle toves. Alle i familien fikk til jul,  så fikk noen venner til bursdagen, ja og så bare ballet det på seg. Venner og venners venner spurte om jeg kunne strikke og jeg begynte å selge littegrann. I fjor strikket jeg ca 120 par fra september til desember….du kan si jeg har litt dilla!

Det som er litt gøy er at nå «går det av seg selv». I det vi blar om til september i almanakken, begynner bestillingene så smått å tikke inn på mobil, mail og facebook…..det er hyggelig da, for en som meg, som liker å strikke og har altfor mye tid til det.

Jeg mener, vi fire som bor her i huset trenger jo ikke 120 par med votter, så det er jo gøy at noen vil kjøpe 😉

Årets første bestilling kom faktisk allerede i august, men jeg har drøyd litt med å begynne….nå er de ferdige og nytt av året er de minste vottene som jeg har kaldt størrelse «mini»…..det måtte litt prøving og feiling til, men disse vottene er ment å passe 1/2 – 1 åringer.

Ganske søte må jeg si!

Mønster, jo, ja, jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift som jeg har kjøpt på Husfliden….har bare kjøpt kopi fra et hefte, så jeg kan dessverre ikke si noe mer om akkurat det. Bruker Vamsegarn eller finull fra Rauma og Pt 2 og Pt 3  også fra Rauma….de oppererer med litt ulike fargenyanser. Ellers har jeg gjort oppskriftene litt til mine, da det krever litt endringer i forhold til strikkefasthet og maskinen en skal tove i.  Ødela ganske mange par da jeg fikk ny maskin i fjor……måtte «begynne litt på nytt» med å finne ut hvor mange par en kan ha i om gangen, og hvilken størrelse de kan være i – et aldri så lite sjansespill.

Jeg er jo langt ifra alene om å strikke disse da….to som jeg har sett i det siste er tovepia og gamleheksa sin lille verden.

Vel, som sagt, første bestilling er levert og jeg tar fatt på neste…..de blir litt mer sprelske i fargene, for de skal leveres til småbarnsavdelingen til barnehagen her.

Skulle du få lyst på, send en mail med str, farge/farger og antall til stovelandkjersti@gmail.com.

Oida….må løpe, fysioterapitime….skal få knadd opp strikkeskuldrene mine!

Ha ei god helg fylt med sol og høstfarger!

Kjersti

Reklame

12 responses to “Tova votter

 1. Hei på deg;) Kjempegode og flotte votter dette! Jeg strikker av Fritidsgarn, og har et gammelt mønster som jeg har hatt i flere år…også bare en kopi;)
  Fins jo ikke bedre votter for kalde…og våte dager!
  Ha ei riktig god helg, klem fra meg;)

  • For meg blir fritidsgarn litt stivere i tovinga…åsså er det akkurat forlite garn på nøste til noen av størrelsene….men det handler vel også myeom vane!Men at de er gode i både kaldt og vått vær er det vel ingen tvil om!?!

 2. Litt igjen til 120 par her da 🙂 Har du brukt enkelt tråd finull i de til 0,5-1 år. Pinne nr?? Tenkte akkurat på at jeg kjenner noen som trenger det, tenkte å begynne i helga for å bruke litt av gammelt garnlager. Jeg handler helst ikke på Husfliden, for den nærmeste her er IKKE bedre enn den du vet 😀

  • Jepp, på de minste er det brukt finull, eller den av pt2 eller3 som er tynnest……husker aldri. Pinnetykkelse 4,5…..bruker nr 5 til vanlig….så kan du ta i forhold til det du lager selv……de går fort de småvottene, så før du vet ordet har du 120 par 😉 . Den Husflid turen vi hadde kommer til å sitte i lenge, nå har jeg to venniner som jobber på den butikken her….de har hørt historien og vet å behandle meg pent;).

 3. Hei superstrikkern over alle superstrikkere!

  Gleder oss til å ta i bruk de flotte vottene vi kjøpte av deg ifjor.
  Ingen over og ingen ved siden av 😉

  Fin hælg te dæ og gjængen ❤ Klæm

 4. åhh, elsker slike tova votter!!hvor mye tar du pr par??

  skjønne skjønne!

 5. 120 par? Iiik!

 6. verdens beste votter…. :o)

 7. Hei hei! Så flott at du har lyst til å bidra med votter 🙂 Kan du ikke være så snill å sende meg en mail, så får du adressen min.

  Ha en fin søndag – klem Siv

 8. Snart vottetid nå, så det er vel bare å legge dem ut for salg! Flotte var de og så er tovede votter så varme og gode.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s