Toving – et sjansespill?!

Jeg har tovet strikkeprodukter i over 9 år og blir fremdeles like forundret over at slike ting som skjedde i dag, fortsatt skjer. Jeg har ikke noe «før» bildet, for jeg visste vel ikke at dette skulle skje.

Disse fire parene er strikket i samme størrelse, med samme pinnetykkelse og samme type garn. Jeg vet jo, av erfaring, at noen farger tover mindre enn andre. Jeg har også kommet frem til at det egentlig er trygt å tove 4 par i denne størrelsen sammen, men altså ikke denne gangen. De som var nogenlunde like før toving kan altså bli så forskjellige i samme vask. Se bare forskjellen på de største og de minste.

Ja, ja…..en erfaring rikere…..skjønt jeg er ikke helt sikker på om jeg lærte noe?!

Så må vi har litt sukkertøysrosa. Søte små votter og jentelue hentet fra «strikk til nøstebarn» boka.Har strikket den før, se her.  Denne gangen er det en 1- åring som skal ha den og det på vinteren….strikket den på pinne 2,5, i  størrelse 3-6 mnd og denne gangen i dobbelt garn av Dale Baby Ull. Den ble tett, fin og litt sånn «fast i fisken», tror det kan bli bra til vinteren.

Og hva denne angår: (se tidligere innlegg om denne her)

Ikke blomkolli, bromkålli eller noe i den duren selv om den er blanding av blomkål og brokkoli. Men det  er noe ja, hva skal jeg si…eksotisk, høytidelig, kanskje stolt –  iallefall ikke kjedelig  navnet ROMANESCO  den bærer.

STOPP! VENT! 

Sånn på tampen…..det burde egentlig være på begynnelsen….men sånn er det med Fru Langstrømpe. Mottoet er  ikke » det er vel best å bare ta det som det kommer» for ingenting! Vel, altså….saken er den at dere er så overveldende flinke til å besøke meg! Jeg setter utrolig stor pris på det og nå – allerede for meg- nærmer besøkstallet seg 10 000. Rørende…..se det for dere….jeg sitter her med smil om munnen og blanke øyne og hadde vel ikke trodd det da jeg startet for snart 7. måneder siden.

Skal det bare forbigå i stillhet? Eller ? Hva synes dere? Skal jeg premiere dere på et slags vis? Kanskje det!

Kom med forslag!

Håper på en idèrik aften!

Kjersti

10 responses to “Toving – et sjansespill?!

 1. Oj! Det var stor forskjell på størrelsen ja! Kunne passet til en hel familie, hehe 😛

  • Ja, du sier noe…..jeg måtte bare le, det nytter så lite å grine! Men, hei, har jeg sett og hørt fra deg før? Uansett, hyggelig og velkommen skal du være!

   • Det er mulig 😛 Jeg har i hvertfall vært innom bloggen din med jevne mellomrom, så er ikke helt usansynlig at jeg kan ha kommentert før 🙂

 2. Toving er risikosport, og det er umulig å ane hvorfor når slike ting skjer:O))….jeg har t.o.m. sett at samme farge tover forskjellig, men artig lell;)
  Ha en fin kveld, videre, klem fra meg;)

 3. Aldri kjedelig å tove. Ull lever sitt eget liv:)

  Klart du må feire på bloggen:))))

 4. Jeg har også erfart at fargene tover forskjellig. En gang hadde jeg litt for mye i maskinen da jeg tovet sokker. Hele åpningen ble tovet igjen, og det var helt umulig å åpne dem. Bare å kaste, og så ble det heller en god latter.

 5. Jo Frue, dette må feires!!! Ikke mange gode forslag, men litt feiring er på sin plass! Kanskje en liten gave til nr 10.001 ?? Er ikke så godt bevandret i bloggverden, men trur det kan være kulturelt korrekt 😉 Vottene ser jo fortsatt fine og brukbare ut, må bare finne en liten hånd!

 6. votte-giveaway!!! til alle!!!
  :))

 7. jeg har dog ikke like stor erfaring med toving av votter, men sitteunderlag i lange baner har jeg strikket, og også her så toves noen veldig og noen mindre……vel vel, klapp på skuldra og si til seg selv «selvgjort er velgjort»….vottene dine er uansett FANTASTISKE!!!

  Og grattis med mange tusen besøkende…..du har en flott blogg du snuppsi… :o) alltid koselig å se og beundre alt du finner på…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s