Brødbaking

Jeg er nok ingen baker, men jeg får nå til litt av hvert likevel.  Men brød, det synes jeg er vanskelig å få til.  Er ikke det egentlig litt rart. Jeg kan bake boller, fine rundstykker, grove rundstykker, fraller og jeg vet ikke hva, men brød……. det er liksom så vanskelig det!?!

Vel, Fru Langstrømpe gir seg jo ikke ved første motstandsvei, så her om dagen satte jeg en brøddeig. Stor og god! Satte den til heving foran ovnen og………. sovnet!

Da jeg våknet kan man si at den hadde fått lov å stå til heving både vel og lenge. Noe den tydelig bar preg av!

Fikk samlet den sammen og knadd den godt. Godt smurte brødformer er viktig. Er så utrolig kjedelig når halve brødet henger igjen i forma, blir liksom ikke helt det samme med sånne røfflige skiver.

Så langt, alt vel, bare stekingen igjen, spenningen stiger, vil det gå bra denne gangen tro?

YES, DET BLE INNERTIER!  Brødene ble høye og fine, de ble jevnt stekt og alle gled ut av formen uten motstand.  Og det beste av alt var at jeg klarte det mitt i førjulsstria!

«Kan man glede seg over lite har man mye å glede seg over» – og en sånn ting som det her kan redde hele uka for meg! Et lite hverdagsunder rett og slett!

Noen hverdagsunder hjemme hos deg i det siste? Ikke? Sikker? Hvis du tenker deg om og riktig vil se etter, er jeg helt sikker på at du finner et!

Det nærmer seg folkens, det nærmer seg jul. Skuldrene har vært relativt høye i Fru Langstrømpes hus en liten periode,  men nå begynner det å gå seg til! I kveld skal jeg ha en skikkelig bloggerunde å se hva som har skjedd hos dere i det siste!

Pust inn, hold – hold – hold, pust ut x3 !

Kjersti

Reklamer

5 responses to “Brødbaking

 1. hehe, fort gjort i en port, å sovne altså….
  – et lite tips, er også å ha i revne gulerøtter i brød deigen, DET er godt det…..men disse ser jo virkelig gode ut slik de er, så cluet er kanskje at når du skal bake brød, slapp av, take it easy, sit down and do nothing, og du skal se det ordner seg lell……

  *klem-klem*

 2. Ble ikke overrasket over sovinga 😉

  God jul til deg og dine.

 3. Det var jo genialt!
  Tenk at sovinga var svaret på brødproblemene dine 😉

  Her ignorer jeg at jula nærmer seg.
  Ting flyter, men karameller skal jeg lage. Prioriteringer vet du…

  I morgen stikker Sigurd og jeg ned på fattighuset med en bunch med gaver. Gavelageret mitt har toppa seg og nå skal det få bein å gå på. Her har du ei gammeldags husmor som handler inn gaver på salg skjønner du. Hun vet bare ikke å begrense seg…

  Finaste jula te dæ og dine fine Kjersti! ❤
  Vi blogges og høres i 2012!
  Go klæm Siw

 4. Jeg har plutselig fått til å bake brød! Er inne i en alt-svir-seg-i-ovnen-periode, men plutselig fikk jeg til å bake brød, så nå er det bare hjemmelaget brød (som går an å spise, yay!)

  god innspurt på jula til dere, vi blir nordpå i jula (jobbings…) og feirer for første gang som familie i eget hus. Stas! Og vi rekker ennå å kjøpe julemiddag, ikke sant?

 5. Absolutt godkjent, husmorpoeng tildeles. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s