Tova tøfler

Toppsøkene her på bloggen er de tingene jeg har laget som er tovet. Så nå kommer det mer toving. Denne gangen noen tova tøfler.

Jeg har nå prøvd meg på en ny (for min del) tovetøffeloppskrift. Den er hentet fra PT design nr 98. Denne oppstkriften var veldig enkel, god passform og lite montering. (pluss i boka for lite montering) Ser at om jeg vil ha høyere rundt ankelen er det lett å endre på oppskriften.

Disse er strikket i str 8-10 år, på pinne 6 og med vamsegarn. Det er utrolig at noe som er så mye for stort, faktisk blir passe.  Ser at Olavas verden også har et innlegg om nettopp dette.  De ble akkurat passe etter en runde i maskinen på 60 grader, men modellen er ute og flyr, så det ble ikke noe bilde som beviser det!

Siden lyden av barn som sklir/ramler ned trappen, grunnet for glatte tøfler, ikke er blant mine favorittlyder tester vi i dag ut:

Tada – ANTISKLI på flaske. Kjøpt på Stoff &Stil.

På forpakningen står det at man skal ha på 5-10 strøk.  Hallo, det kan jo ta motet fra enhver. Og når det tar 4 timer før første strøk er tørt/overmalbart, så tenkte jeg at det blir en engangsgreie. Heldigvis tørket de resterende strøkene fortere.

Her er bilder fra prosessen:

Måtte skifte taktikk mitt i 4 strøk – striper ble omgjort til mer firkantede partier og jeg  tror det var bra. Det ble 7 strøk til slutt ( det er vel å holde seg greit innenfor retningslinjene på 5-10 strøk?) Og når det står på pakken at man må vaske penselen man bruker umiddelbart etter at den er brukt, så mener de UMIDDELBART! Det ringte på døra da jeg var ferdig med et av strøkene,  jeg gikk (med penselen i hånda) og åpnet døren, svarte på to spørsmål fra en nabo og da var det gjort. Helt stiv pensel.  Jammen bra at jeg hadde brukt en billig variant , så var det ikke så stor sorg over å måtte kaste den etterpå.

Når tøflene nå har vært i bruk noen dager, er vi fornøyd både Minien og jeg og det ser ut til å funke bra. MEEEEN, om noen har prøvd dette og vet en lettere, raskere og penere måte å gjøre det på, så er dere hjertelig velkommen til å dele det med meg.

Så kommer det  2. STORE og særdeles viktige spørsmål!. Se på bildene av pappen jeg har under tøflene når jeg smører på formgummi.

Spørsmål nr 1. Klarte jeg å søle i det hullet adressen står i når man får bokpakke, eller klarte jeg å la vær?

Spørsmål nr 2. Hvilken bokklubb er pappen sendt fra?

Premie, jo, det må vi vel ha!?! Til riktig og/eller mest kreative svar vil det bli sent ut en overraskelse! Når,  spør du….tja, når du minst venter det eller når Fru Langstrømpe finner det for godt!

Ha en overraskende kreativ aften da dere!

 

Kjersti

Reklame

10 responses to “Tova tøfler

 1. Herlige tøfler. Jeg har strikket mange som ser like ut tovet, men som er strikket litt annerledes. Bruker Panduro formgummi under og ett eller to strøk har klart seg godt. Pent er det umulig å få det, men man slipper braket i trappa 🙂

 2. Hehe eg tror du klarte å søle 🙂 og så tror eg at det e krim bokklubb 🙂 Du e så flinke Kjersti.

 3. Meget interessant om anti-skli. Dette kunne jeg ingen ting om fra før – og jeg har planer om å tove noen tøfler snart, så det var nyttig.

  Så til spørsmålene: JA, du greide sikkert å søle i adressehullet. (Det har noe med tingenes iboende djevelskap å gjøre). Og det er ikke papp fra Capris, som jeg fikk bokpakke fra i dag, den var helt annerledes. Hobbyklubben, kanskje?

 4. Ja,du sølte. Dessverre. Og jeg tror det er Bokklubbens barn, hvis den eksisterer enda.

  herlige tøfler!!!
  (synd at jeg nettopp har bestilt tøfler til minstemann her på nettet, ellers ville jeg mast meg til noen av deg;) klems!

 5. synes jeg ser på bilde nr 1 at det er en hvit liten klatt i det ene hjørnet på hullet ja…….-kjeeeersti da…hihi
  bokklubb så tror jeg det er krim jeg…….siden jeg vet at du leser det…..(eller har jeg husket så feil at det ikke var du som koste deg med «gjenferd»….??)
  ha en knallfin dag, videre, selv skal jeg prøve å følge mitt eget råd på det samme…..
  –mener det finnes en slags tube med antiskli i forskjellige farger, tror jeg så det på Bernina den gang da de eksisterte….skulle visst være enkelt å lage striper og mønster med det……og duuuu, tøflene så heeeerlige ut

 6. Kjempeflotte tøfler… Likte veldig godt fargen. Har aldri prøvd meg på antiskli, men det er sikkert lurt på tøffler til barn(selv om det var en noe dryg prossess å få det på…. :O))

  Selvfølgelig helt greit at du linker til meg… :O)

  klem

 7. Tilbaketråkk: Årets første | Fru Langstrømpe

 8. Mener fremdeles at du har sølt …Hihi…kanskje bokklubben er damer…hobbyklubben…og at du har fått noen nye strikketøy og hekle bøker..

 9. Eg tror ikje du har sølt!!!!! 🙂 Men kanskje det er pappen til bokklubben nye bøker???

  Kjempefine tøfler, sånne har eg og faktisk klart å lage, det er der mine strikkeferdigheter strekker seg til…..
  (Sånne babytøfler som du har strikket i innlegget i dag, de har eg hatt mange av til mine onger, og det er faktisk de eneste som har holdt seg på plass på foten. Fantastisk gode.)

 10. Prøv å lage en sjablong i kartong eller papp og smør TYKKT på , kanskje blir det finere:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s