Endelig!

Det er jo egentlig utrolig elendig at Fru Langstrømpe ikke kan strikke strømper. Men hei, hvem har sagt at hun ikke kan? Jo, det er vel bare den lille stemmen i hodet hennes. For så lenge man ikke har prøvd på ordentlig, så vet man jo ikke om man kan noe eller ikke!

Min navnesøster Pippi Langstrømpe sa engang: «Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert» . Slike utsagn og slik innstilling smitter og tiden har nå vært inne for å prøve.

Endelig – her er første par hjemmestrikka strømper!

Det er greit nok at det er bra å ha noe å «vokse inn i», men det får jo være måte på. De var egentlig til Snuppa på 12 år,(som her er modell) men ble passe til hennes far. Han synes ikke det fristet så veldig med lilla sokker. Merkelig!? Men jeg har iallefall  strikket et par og fulgte Annepålandets råd om å strikke dem parallelt – genialt! Føltes som om det gikk dobbelt så fort! Så da gikk jeg i garnlageret og satte i gang med par nr. 2. De ble mer passe og Snuppa er fornøyd. Det er Fru Langstrømpe også, og ganske stolt av seg selv.

Oppskriften fant jeg i boka «Strikkelyst» av Lilly S, Brandal og Bente Myhrer som er gitt ut på Gyldendal forlag. Her er grunnoppsktift på sokker med valgmuligheter på tre ulike hælfellinger og to ulike tåfellinger. Dette er jo helt vanlige, tradisjonelle strømper, som er mer enn god nok utfordring for meg, men trenger du noe som er i en vanskelighetsgrad over….eller to, ta en titt på disse.

Annepålandet: her, her og her

Monstermønster: her, her og her

Dubedåre: her, her og her

Snerte sneller og små nøster: her ogher

Tovepia: her og her

Kreativ Stil: her

Det er så mange flinke folk altså, og de fleste av disse har mye mer spennende å by på, bare ta en titt.  Kanskje blir jeg også så flink og avansert en dag, man vet aldri!

Litt informasjon om mine enkle og funksjonelle sokker:

Det første paret er strikket i Perfekt fra Sandnes Garn, på pinne 3 og skulle liksom bli str 38 – 40, ble heller 42 – 45.  De veier 125 g.

Det andre paret er strikket i Sterk fra Du store alpakka, på pinne 3 og veier 85 g. De skulle bli str 38 – 40 og ble nok perfekt str 38.

Begge har kilehæl, det ser sånn ut:

og spiss tåfelling, det ser slik ut:

ja, så vet du det!

Ha en fotvarm aften da dere!

Kjersti

20 responses to “Endelig!

 1. Det var sannelig på tide, Fru Langstrømpe. For vaskelig er det jo ikke 🙂

  • Nei, det var jo nettopp det det ikke var. Det er den der hælen jeg har grua så inderlig for. Mine tidligere forsøk har endt i høye skuldre, svette hender og utdradd hår, fordi maskeopphentinga har blitt så ille hullete…..men er vel godkjent nå vel?

 2. Flotte og gode sokker! jeg bruker Petunia som mal når jeg skal strikke sokker, hun har en flott beskrivelse og diagram for masker og lengde, linket til henne på mine siste sokker;)..og sokker er artide å strikke når man først kommer igang:O))
  Ha en fin kveld, klem fra mæ;)

 3. Tusen takk for veldig hyggelig kommentar på bloggen min, ja – og selvfølgelig bare hyggelig at du linker. Ser ikke ut som at du er noen nybegynner inen sokkestrikking akkurat disse var jo kjempefine!!

 4. Dette ble jo flott! Jeg brukte Opal (= tynt garn) og pinner 2,5 (= tynne pinner) i min oppskrift, så det var kanskje ikke så rart at dine sokker ble litt store 🙂 Du kan jo bruke dem som julestrømper…?

  • Tenkte at jeg ikke måtte ta motet fra meg selv med en gang, så jeg valgte litt tykkere garn og pinner. Det går bra, synes de er deilige å ha utpå andre sokker og da er de ikke sååååå mye for store til meg. Er en skikkelig frysepinne skjønner du! Men når man får noe til så er det jo gøy, og da, ja da er nok ikke dette det siste paret jeg strikker 😉 Takk for masse god inspirasjon på bloggen din!

 5. Sokkene dine ble jo skikkelig fine, og du får nok dreisen på det med størrelsen etterhvert 🙂 Bare koselig at du linker til meg da 😀 Ble litt frista til å strikke sokker igjen her jeg 😉 Akkurat nå holder jeg på med et babyteppe.

  Ha det godt – klem Siv

  • Babyteppe er jo også bra og viktig for den lille som skal få det!Men grunnen til at jeg bare MÅTTE prøve nå er at sokkestrikkegenerasjonen er borte her og vi sliter på de siste sokkene, så her måtte det nye til. Min mor og svigermor mener nok at det er greit at det hopper over en generasjon 😉

 6. Så bra! Jeg hadde sokkeskrekk i flere år, hælen og opplukking av masker var bare tull, og sokk to var KJEDELIG! Men etter å ha fått det til bra en gang, så var det plutselig morsommere! Og nå er sokkestrikk helt super avslapningsstrikk, dit hadde jeg ikke trodd jeg kom…

  • Det å strikke parallelt er nok det viktigste cluet for meg, åsså det å ha fått til den der opplukkinga av masker. Ser nok for meg at det blir flere par ja!

 7. Strikker du på bestilling ??? En vakker dag ?? Jo flere jo bedre – – 🙂 🙂 Jeg har strikket sokker en gang – og det ble første og siste gang og !! – pga hælen,,,,Ønsker deg en fin uke i sørpeklinkissnøen 🙂

  • Ingen bestillingsstrikker på sokker enda……må øve litt mer først, men kanskje en vakker dag….til deg! 😉 Ja, vi må kose oss, men være forsiktige også på dette føret, vi blir jo ikke yngre med årene…tjihi!

 8. Så flink du er Kjersti! Tror farmor hadde blitt stolt hvis hun hadde sett de fine lilla sokkene dine, – det var en farge som ikke «eksisterte» i hennes tid ;-). Klem fra tanta i Ura

  • Hei, så koselig at du kommenterer. Nei, det var vel ikke så mye sånne farger. Har enda noen gode tykke som er i sånn rødt og sort raggegarn som farmor strikket. De spørs det om noen gang blir slitt ut! Klem sendes i retur!

 9. :O)) du har ikke slik ordbekreftelse..takk for det:)

 10. du…du er jo bare strømpeflink synes jeg!
  🙂 🙂

 11. Så flink du er! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s