Gammelt «gull» blir oppslagstavle

Snuppa liker å pynte. Snuppa er glad i musikk. Snuppa liker å fylle veggene på rommet sitt med bilder av de artistene hun liker. Snuppa har ikke et veldig stort rom.

Når man fyller opp veggene på denne måten, får man ikke akkurat rommet til å virke større.

På loftet hos Fru Langstrømpes foreldre fant vi et digert speil med flott ramme.

Disse var ekstremt moderne på slutten av 90 – tallet, men populariteten har vel falt hos noen. Fint for oss.

Vi tok ut speilet, fikset rammen og startet et møysommelig malerarbeid.

Etter et lag med heftgrunn og noen timers tørking kom vi ut for å ta første strøk med maling. Da hadde gullmalingen (sjokk : rammen er ikke laget av ekte gull) reagert på heftgunningen så store dele av rammen hadde samme farge som Frihetsgudinnen. ( Fillern, glemte i forfjamselsen å ta bilde av det, men du klarer nok å se det levende for deg, tenker jeg…..hvis ikke, prøv igjen)  Vi tok allikevel sjansen på at noen strøk med maling til ville gjøre susen. Det ble 3 eller 4 strøk til.

Snuppas oppgave ble så å rydde veggen.

SE SÅ MASSE DEILIG VEGGPLASS! Uglene fikk bli!

Vi valgte å male rammen i samme fargen som veggen (bomull) fordi rommet er lite og rammen ruver nok i seg selv, med sine krinkler, snirkler og umulig-å-få-maling-inni-kroker.  På baksiden stiftet vi fast hønsenetting (kjøpes i 10 m ruller på Felleskjøpet for litt under 100- lappen) .

Uglene ble litt «satt i bur», men de har ikke klaget foreløpig. Snuppa har fylt rammen med sine favoritter blant favorittstjerner samt ting og tang festet med små klesklyper i stål og vi er fornøyd med vel utført mor/datter- prosjekt.

Dette var et billig prosjekt.

Ramme var gratis – takk til mor og far Langstrømpe. Heftgrunn hadde jeg en rest av – godt å få brukt. Maling hadde jeg en litt større rest av – godt å få brukt. Pensler hadde jeg fra diverse maleprosjekt i fjor,  hvor jeg var flink å vaske dem etter bruk – klapp på skulderen til den fornuftige delen av meg. Oppheng hadde jeg liggende i en skuff og stiftemaskin var allerede i husstanden. Det eneste utlegget jeg hadde var på klesklypene – de ble kjøpt hos en bokhandel som skulle legges ned, ca 30 kr for 30 stk og for hønsenettingen som altså kostet litt under 100 – lappen.  Absolutt akseptabelt, synes jeg.

Spørsmålet er nå hva jeg skal gjøre med litt over 8 meter hønsenetting?

Jeg får bruke de «små grå» litt! Hva jobber dine «små grå» med for tida? Noe spennende, noe nytt, noe stort eller er de i hvilemodus?

Vi snakkes/sees helt plutselig!

Kjersti

18 responses to “Gammelt «gull» blir oppslagstavle

 1. Nydelig!!

  Tenkte d samme…mye netting Hehe
  Men du skal se du motiverer og pågangen fra venner og kjente etter dette innlegget 😉

  Klæm

  • Ja, ideene er det mange av, sånn helt plutselig, men så er det 2 ting. 1. Det er begrenset hvor mye og mange prosjekt du kan bruke hønsenetting til i et og samme hus.
   2. å få gjennomført noen av alle disse ideene.
   Men nå vet iallefall naboer og venner hvor de kan gå hvis de trenger en liten eller tildels større bit med hønsenetting 😉

 2. Noe av hønsenettingen kan du bruke til jul. Lag en form som en iskjeks, eller kronis da i den størrelsen du vil. Jeg lagde en i ca 1 meters høyde. På den festet jeg tett i tett med furukongler. Brukte blomstertråd å feste de med. Så det første gang på Harrods i juleutstillingen. Det blir kjempefint. Jeg har hatt den stående i ganga flere jul. Spraymalte det i sølv. Hørtes ikke dette lurt ut. Så kan ungene plukke kongler i sommer. Mange fine på «Banken»

  • Alle ideer mottas med TAKK! God ide, og det satte jammen meg igang de «små grå»……..og jeg som hadde tenkt å legge meg nå. Får notere det ned med én gang!

 3. Herlig Kjersti! Har forresten sett nøkkelpååhengsskap med kaniner og høner som satt i «bur».

 4. Så flott det ble! Jeg har også lyst på en slik ramme, men det er ingen innen rekkevidde, såvidt jeg vet… Egentlig har jeg ikke ledig veggplass heller, når alt kommer til stykket, men lysten er der 😉

  Mange prosjektønsker og lite tid… Ergo; man surrer rundt uten å komme igang med noen ting 😉

  • Du kan jo lage det med en mindre ramme. Sjekk på Fretex, Lions utsalg eller loppemarked…ofte har de fine rammer, og det trenger jo ikke være like mye kriker og kroker som på min da!

 5. Så utrolig flott det ble!!
  Smart..tenåringen her har ikke fått lov å dekorere veggene med postere. Streng mamma ja, men hun har bilder på innsiden av nattbordet sitt. haha, jaja. Stakkar.

  Fin søndag til deg Kjersti, klem!

  • Jeg føler meg så streng med så mange ting, så hun har fått lov. Det var vel faktisk hun selv som så at det ble litt voldsomt og spurte om jeg hadde noe forslag til hva vi kunne gjøre…..kan det kalles sånn indirekte pedagogisk? 😉

 6. Så fint. Jeg har en ide med hønsenettingen, men tror ikke du kommer til å like den 😀 Tror nok premien på Gi-bort’n min er mere i din gate da 😉

 7. Stilig som alltid, Kjersti. Du er go:)

 8. Det ble såå flott!! Nydelig med den ramma og med bildet bak og hønsenettingen!
  Ha en fin kveld, klem;)

 9. Såååå misunnelig….både på speil og ramme…me want …hihi.. utrolig lekkert altså

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s