Kragejakke til MEG!!!

Det strikkes jevnt og trutt i Fru Langstrømpes hus. Vanskelighetsgraden er stort sett i kategori LETT, men votter i hauger, luer, sokker, jakker og ja,  mye variert er det likevel. Merkelig nok er det likevel sånn at  når det er kaldt ute og Fru Langstrømpe eller Fru Frysepinne, om du vil, skal ut så er det ikke mye hjemmestrikket å finne nei!

Lenge har jeg ønsket meg ei god og varm kosejakke, med høy hals og lange ermer. Nå har jeg fått det, laget den helt selv, med mønsteret Kragejakke til voksne  fra Strikk til Nøstebarn.

Nå er den altså ferdig og klar til å tas i bruk. Gleder meg!

Jeg er ingen fantastisk fotograf, men tror jeg jevnt over klarer meg greit. Det å ta bilde av meg selv derimot ser jeg på som en større utfordring. Mannen er ikke hjemme i det Fru Langstrømpe finner ut at hun skal ta bildet……og det må jo skje NÅ ! Så da får Snuppa bytte rolle fra modell til fotograf og ta bildene til dette innlegget.

Deilig høy hals,

Som kan kneppes opp og legges ned om det skulle bli for varmt.

Ekstra lang vrangbord på ermene som kan brettes opp og ned, alt etter hvor frysen Frua er. (tips til meg selv om jeg skal strikke en til: Lag hull til tommelen i vrangborden, så blir det som en pulsvante og mer praktisk)

Perfekt på en kulsekald dag med noe godt og varmt i koppen.

Jeg strikket den også 10 cm lengre i livet for at den skulle godt over rumpa.

Jakka er strikket i et utgått garn fra Drops som heter Angora – Tweed. Det består av 30% angora og 70% merinoull.  Kjøpte en rest på tilbud, vedgår nå at jeg gjerne skulle vært foruten de 30% med angora. Det er hvitt overalt, iallefall der jeg har sittet og strikket og nå brukt jakka.  Håper røytinga avtar etterhvert.  Jeg var litt usikker på om dette garnet kunne brukes til denne oppskriften og spurte et utvidet ekspertpanel om hjelp – Tusen takk for hjelpa! Selv om strikkefastheten er fulgt så ble jakka litt stor i størrelse L, men tror kanskje den kunne blitt litt knapp i en størrelse mindre. Dessuten er det ei kosejakke og da er det jo bare deilig at den er litt stor.

Har brukt pinne nr 4 og 4,5 og ca 500 gramm garn. Alt i alt fornøyd og gleder meg til å prøve den ordentlig ut!

Har allerede vært og heiet meg hes på to håndballkamper til Snuppa  i dag, så nå blir det bare sløvings på sofaen resten av dagen – i kosejakka MI!

Ha en koselig aften da dere, med eller uten jakke – nyt og si noe fint til noen du er glad i !

Kjersti

16 responses to “Kragejakke til MEG!!!

 1. So fin jakke då.. No vart eg inspirert.. Skal strikke gensar til meg sjølv er planen, har funne oppskrift, men endå ikkje kjøpt tråd..

 2. Hurra. Du klarte det veldig bra. Den så skikkelig god ut. Godt jobba.

 3. Se der ja! Grattis med ny jakke! Så fine knapper i! Jeg har et lite lager av garnet jeg og, kanskje det skulle bli barnekragejakke?

  • Jeg har noen nøster igjen jeg også, kan du si! Har godt og vel 10 nøster igjen. Det er jo godt å strikke i og godt å mykt å ha på når det var vasket. Men det var den der røytinga da? Er veldig fornøyd med knappene.Ville ha noen litt «massive», kjøpt på Husfliden.

 4. å herlighet,så fin!
  flink! kjekt å se litt av deg og også:))

  • Det ble bare med en liten «smakebit» av meg denne gangen! Det er ikke mange som vil se på meg som sjenert, men i forhold til å legge ut bilde på bloggen er jeg nok det!

 5. Det var en deilig kosejakke!!! Sånn vil jeg også ha!
  Og det minner meg på at jeg faktisk har en allerede – på UFO-stadiet riktignok, har ligget og godgjort seg et par år nå. Skal sannelig strikke den ferdig. Og MED tommelhull, det var lurt! God søndag!

  • Gjør den ferdig, fortere enn svint! Det er vel verdt det! Savner veldig å ha tommelhull. Skulle kose meg med te i dag og var frysen på fingrene, ble litt kronglete det hele.

 6. Skikkelig kosejakke -den var lekker 🙂

  Ha det godt – klem Siv

 7. Veldig fin jakke, så anvendelig. Gratulerer med flott prosjekt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s