Fullstendig filledilla

Jeg har sagt gang på gang at det er gøy å strikke, men vaskekluter, det skal jeg ALDRI strikke!

Man skal aldri si aldri!

For et års tid siden var det tilbud på Gjesdal bomull sport på SPAR KJØP. Jeg handlet overdrevent mye, uten mål og mening. Aldri så galt at det ikke er godt for noe.  Perioder med heller laber form,  sofa og halvsittende sengesliting og uten noe særlig ork til hverken det ene eller andre og iallefall ikke tankevirksomhet…….man finner frem en liten rundpinne nr. 3, bomullsgarn og  strikker vaskekluter/filler.

De over fikk min mor til morsdagspresang og de under fikk min svigermor i samme anledning.

Samme farger som over ble også overrakt en kamerat i innflyttingspresang. Gutter trenger også vaskekluter, nemlig, og det gjør da vel ikke noe at de er litt fine, og faktisk veldig gode?!

Jeg fant ørtifjørten linker gjennom å google  «strikka vaskekluter»  med tips om maskeantall osv, prøvde et par varianter og valget falt på: 60m, 1. omg: 1 r og 1 vr  2.omg: alle masker strikkes rett, strikk til nøstet er nesten brukt opp, fell 🙂

Nå er det pause i klutstrikkinga, ikke fordi jeg har gått tom for garn – nei, langt i fra, ikke fordi jeg har gått lei – kanskje litt, men fordi det er påske. Og når det er påske da skal man kose seg med påsketing. Her er en liten smak på Minien og ei vennine sine påskeaktiviteter i helga som var.

Det var så gøy å høre på dem når de satt og lagde disse her. Her er mor og far og unge, her er mange historier om hva de har gjort og skal gjøre allerede. Legg merke til hanekammene. De var konsekvent uenige om hvilken vei de skulle være, så den ene har de på langs og den andre på tvers.

Ulikheter er da bare spennende. Noen liker fjellpåske, med sol, snø, ski, apelsiner og kvikk lunsj, mens noen liker bypåske og det som hører med der.

Uansett hvor du er og hva du liker best; håper du går en god påske i møte, med deilige og kreftesamlende fridager.

 

Denne lille rakkeren sender deg en ekstra hilsen!

Kjersti

15 responses to “Fullstendig filledilla

 1. Herlige haner, men det er første gangen jeg ser noen med kammen på tvers. Selv ikke naboens haner har det, og dedr er det fjærkre av mange slags slag 😀

  Jeg har også en slags filledilla. Lager filler ca 12 *12 cm. Alle ulike, men i bestemte farger. Heklet og strikket. De skal bli til teppe til dokkemor. Slik får jeg brukt bomullsgarn som plutselig befinner seg i huset her. Merkelig….

  Påskehilsen meg

  • Heldige dokkemor!
   Ler av de der hane/høne/kyllingene, alt de finner på disse skjønne barna!

   Kanskje det er påskeharen som har forsynt deg med garn…..det er iallefall greit å ha noen å skylde på 😉

 2. Heisan, Fru Langstrømpe!
  Utrolig koselig blogg. Masse inspirasjon – må bare finne noen som selger en bøtte med tid. Vet at det er det siste du har mangel på, og er så glad for at du noen ganger får energi nok til å lage sånne vakre ting.
  Satt pris på den gode samtalen i dag. Du er en vakker person, både utenpå og inni, og har så mange riktige tanker. Håper du snart kan slippe å stange i vegger. Ønsker deg alt godt, og er der for deg når du vil, og er ikke der når du vil…… TS

  • Den samtalen i dag gjorde godt for kropp og sjel. Etterpå mest for sjelen. Takk for gode ord, du er ei bra dame!
   Takk for at du er og ikke er der!
   God påske!

 3. Det var fine kluter i flotte farger! Jeg har kjøpte strikkavaskekluter jeg – det er vel nesten som å banne i kjerka det…? En gang snublet jeg over en gruppe på Ravelry som het noe sånt som For oss som aldri vil strikke en kjøkkenklut (kan ikke finne den igjen nå), men jeg meldte meg ikke inn, for man skal aldri si aldri!
  Kyllingene var herlige! De fineste jeg har sett på lenge. Ønsker deg og dine en riktig fin påske!!!

  • Neida, det går bra! Jeg har kjøpt kluter helt til nå jeg og kunne godt ha vært medlem av den der klubben. Men som sagt; man skal aldri si aldri! 😉 Ja, de kyllingene er til å bli i godt humør av!

 4. For en utrolig artig og fin blogg du har, både med tanke på humoren du bruker og det du lager:))
  kjenner meg bittelitt igjen i hverdagen du skriver om, selv skal jeg også bli frisk en dag, men det begynner å demre for meg at det kan ta litt lenger tid enn det jeg trodde…….he he:)
  Jeg fant deg helt tilfeldig, men legger igjen mailadr, samt at jeg legger deg til på listen min! Gleder meg til å lese flere humoristiske skildringer i tiden fremover:)
  Mvh Aina

  • Hei på deg du! Velkommen og takk for fine ord. Hva du enn sliter med – stå på å ikke gi deg! Det er ikke like lett hver dag og tålmodigheten kan slå litt krøll. Men vi kan jo ikke gi oss!!!!
   Du er hjertelig velkommen tilbake!
   God påske!

 5. Fy filla for en produksjon!

  Jeg strikker kun kluter til mamma, for hun blir så glad for tynne strikkekluter (helst pinne 2 – 2,5), men det er unntaket. Og gjør henne veldig obs på det 🙂

  God påske, vi blir her nord i påska, men kommer sørover to uker etter påske. Måtte det være snøfritt der da!

  • Såpass tynt ja, hmmmmm, tålmodighetsarbeid med andre ord – passer ikke meg 😉 Men hva gjør man vel ikke for sine kjære, snille og fantastiske mødre?!?

 6. elisabethinnerstiveien

  Utrolig søt familie det der, veldig sjarmerende med kammen på snei.

  Og lo godt av fartstripe-hendelsen din, he he. Takk for at du delte.

  Ha en fin påske!

 7. Oj, det var klutene sine det:O))..men de er kjempegode og mye flottere enn de en får kjøpt, så jeg har et lager selv;)
  Koselig og fin påskepynt..slik påskepynt skal være;)
  Kos dæ masse i påska, klemmer fra mæ;)

 8. WooW!!
  du imponerer stadig Kjersti!
  jeg bare elsker sånne strikkede kluter.. fikk en slik – lilla, fra en snill kollega -blitt favoritten min. Gode påskedager til deg og familien! klem:)

 9. hi-hi:D Herlige kyllinger! Og stilige kluter! …Kanskje jeg skal prøve meg på din vaskekluutoppskrift en gang… når jeg får ånden over meg.

  GOD PÅSKE til deg og dine! klemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s